Onze diensten

Werkwijze

Hier treft u de stappen aan die wij tijdens ons reinigingsproces doorlopen:

Aanname

Allereerst bekijken wij het onderhoudsetiket om te beoordelen of uw kleding door ons gereinigd kan worden. Vaak is dit het geval en controleren wij vervolgens de aanwezigheid van mogelijke persoonlijke voorwerpen (zoals pennen, pasjes etc). Tegelijkertijd houden wij in de gaten of er (bijzondere) vlekken aanwezig zijn. Mocht dit het geval zijn, dan behandelen wij de kleding vooraf met detacheermiddelen om een beter resultaat te verkrijgen. Voordat de volgende stap in ons proces kan worden gestart wordt de kleding nog gesorteerd op soort stof en kleur. Alle voorbereidingen zijn nu afgerond en volgt het daadwerkelijke reinigingsproces.

Reiniging

Afhankelijk van de soort kleding (soort stof e/o kleur) wordt bepaald welk reinigingsprogramma moet worden doorlopen voor een optimaal resultaat. Onze machine reinigt met KWL, een vloeistof die grondig reinigt en tegelijkertijd erg zacht is voor de vezels van de kleding waardoor de natuurlijke eigenschappen worden behouden. Hierdoor treedt er geen vervorming op en krijgt de kleding weer beter “grip” en geen kleurverlies. Tevens is KWL zeer milieuvriendelijk, tot wel 2 keer beter dan thuiswassen. Lees meer over duurzaamheid

Na het leeghalen van de trommel, wordt de kleding handmatig uitgezocht en voorbereid voor de opmaak.

Opmaak

Bij het starten van de opmaak wordt allereerst gecontroleerd of aanwezige vlekken zijn verwijderd. Mocht dat niet het geval zijn, dan wordt de detacheerbehandeling voortgezet op een speciale tafel die van bovenaf blaast en van onderaf juist afzuigt. In combinatie met oplosmiddelen die worden aangebracht afhankelijk van de soort vlek (koffie, tomaat, thee, wijn etc) lost veelal de vlek op in het oplosmiddel. Als de vlek dan nog niet is verwijderd, kunnen “agressievere” middelen worden ingezet, echter ook met het risico op verkleuring of vervorming. Deze voortzetting doen wij slechts in overleg met onze klanten door vooraf de risico’s goed in kaart te brengen en goedkeuring van de klant te verkrijgen.

Nu de kleding vlekvrij is, begint de daadwerkelijke handmatige opmaak aan de hand van industriële strijk- en persmachines. Na afronding hiervan wordt de kleding winkelklaar gemaakt.

Finishing

Als laatste wordt de kleding voorzien van een plastic hoes om de behaalde kwaliteit tijdens transport zo goed mogelijk te behouden. Tijdens deze fase wordt een laatste controle op het behaalde resultaat uitgevoerd die varieert van de aanwezigheid van vlekken, de wijze waarop het kledingstuk is geperst tot andersoortige onvolkomenheden. Indien alle controles positief zijn afgerond, wordt de kleding gelabeld en in de winkel op nummer opgehangen. De kleding is nu klaar om opgehaald te worden.